Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om. Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning
Blanda i de mjuka gelatinbladen i kaffet och rör tills de har smält. Den söta vaniljen, den beska smaken av kaffe smaksatt med lite socker, eller varför inte sirap, då får kaffet en hint av kola
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Elis och jag bakade äppelpaj/smulpajtill Matilda somhar halsfluss. Halvkass och soffliggandes var hon ändå nyfiken på vad det var för gottis som vi kokade ihop i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.