Rör om med en slev tills degen ”gått ihop”. Ta ut hjärtan och lyft försiktigt upp dom med en stekspade, pensla med ägget och lägg ner den i socker/kanelen med äggpenslingen nedåt
Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg kakorna glest på bakpappersklädda plåtar. Blanda under tiden strösocker med kanel, och strö kanelsockret över kakorna så fort de kommit ut ur ugnen
Valnötterna bidrar med smak samt krispighet. För den som vill testa nöttryffelkrämen (uppe i det vänstra hörnet) så gjorde jag en mjölkfri variant av det här receptet [länk]
Jag väljer ändå att blogga om det som en lucka i min adventskalender eftersom jag bakade det igår med en plan om att frysa in åtminstone halva brödet, ta med det ner till Skåne där vi ska fira jul, och tina det lagom till julafton
Ta ut hjärtan med ett kakmått och lägg med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Gör en sats av grunddegen, platta ut, slå in i plastfolie och låt vila i kylen i cirka 30 minuter
Men, tills dess att jag hunnit hämta chokladen så får ni hålla tillgodo medKanelhjärtan. Med det i åtanke skulle man kunna tro att det första receptet jag skulle testa var just ett kolarecept
Vik slutligen ihop som en bok och tryck till lite lätt med kaveln. Upprepa med andra plattan. Skär varje längd i 25 bitar och lägg ut på två bakplåtspapperklädda plåtar med snittytan nedåt
Så gör du kanelhjärtan. Bred på smör, socker, kanel och riv på mandelmassa med rivjärn. (Psst, om du vill göra större hjärtan går det såklart också bra) Lägg på plåt med bakplåtspapper
Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Pensla med uppvispat ägg. Rör ihop socker och smör tills det blir vitt och fluffigt - krokarna på elvispen funkar fint till detta moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.