1 Smält
smöret i en kastrull utan att det kokar. Tillsätt mjölken. Rör om och låt det bli fingervarmt 37°C om det inte redan är det. (OBS! Tänk på att det är viktigt att det inte är varmare än 37°C för vid 40°C så dör jästen. Rör om i botten eftersom det är varmast där. Känn med ett finger, när det varken känns varmt eller kallt när du stuckit ner fingret i vätskan så är det 37°C. Glöm inte att röra om innan du känner efter. Om det blivit för varmt, ta bort kastrullen från plattan och rör om och låt stå tills det svalnar till rätt temperatur.) (Om det är kallare än 37°C gör däremot inte så mycket, jästen dör inte men jästiden blir lite längre.)
1 Rör
ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
1 Mät
upp vetemjölet i litermått eller väg det. (Att gräva med decilitermått i mjölpåsen är inte att rekommendera eftersom du nästan garanterat kommer ta alldeles för mycket mjöl eftersom det packas när man gräver och då blir det torra bullar.)
1 Använd
gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in vetemjölet i degen. När degen är mjuk och smidig och släpper bunkens kanter är den klar. Undvik att arbeta in onödigt mycket mjöl - ju mer mjöl desto torrare bullar.
1 Låt
degen jäsa till dubbel storlek under bakhandduk ca 30-45 minuter.
1 Under
tiden degen jäser mäter du upp smör, strösocker och kanel i en bunke. Låt stå framme minst 15-30 min så att smöret blir mjukt. Kör med elvisp (med vispar) till en jämn smet.
1 När
degen jäst färdigt, häll upp den på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i 2 delar (om du gör en sats).
1 Kavla
ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på hälften av fyllningen (om du gör en sats) och rulla ihop.
1 Skär
ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa under bakhandduk ca 30-45 minuter.
1 Vispa
upp ägget och sätt på ugnen under slutet av jästiden.
1 Pensla
försiktigt på de färdigjästa bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
1 Grädda
mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200°C i 10-12 minuter tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.
1 Låt
gärna bullarna svalna på galler under bakhandduk. Frys helst in de bullar du inte äter upp samma dag så fort de svalnat ordentligt.
Glutenfria kanelbullar som smakar precis som vanliga. Mina gäster kunde inte känna någon skillnad mot vanliga kanelbullar och det tar jag som ett gott betyg
I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Vill du ha kanelbullar. Kanelbullens Dag imorgon. Här är receptet för alla med glutenintolerans. Med mjölkfritt margarin och laktosfri mjölk passar det även laktosintoleranta
Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Jag blev så himla sugen på kanelbullar förra veckan. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
snabba bullar kanelbullar Snabba kanelbullar. Snabba kanelbullar. De här bullarna är så bra. De är snabba, goda och perfekta för picknick eller om ni får oväntade gäster
Här kommer mitt bästa recept på kanelbullar, baka på. Mina bästa kanelbullar (ca 25-30 st). Hej,. Visst ska väl en kanelbulle vara sådär härligt maffig
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
Man kan aldrig få för mycket av kanelbullar så vi kör på redan idag. Mina bästa kanelbullar. Hej på er,. På onsdag är det kanelbullens dag och jag tänkte flika in med ett kanelbullsrecept redan idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.