Glasyr. Blanda ner smöret i omgångar och tillsätt socker och kanel. Blanda ihop ordentligt. Smula ner jästen i en bunke, gärna i en hushållsassistent, värm mjölken till fingervarmt och häll över, och rör så att jästen löser sig
Smula ner jästen i en bunke. Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. Orginalreceptet hittade jag hos Kusten är klar och där tipsar Virginia om massor av tips om man använder andra mjölmixer mm så kika gärna in där också
Bland annat har jag bakat kanelbullar. Smula jästen i en bunke. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i kanelbullar. det var innan jag blev rekommenderad att besöka Valhallabageriet på Östermalm i Stockholm för drygt ett år sedan
Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.