På fredag är det kanelbullens dag och jag var tvungen att prova ett glutenfritt bak, attans vad svårt det var med degen men goda blev de:P Det kan behövas en del fiberhusk för att få ihop degen, prova dig fram:)
Ta fram ingredienserna för fyllningen till kanelbullarnaoch rör eventuellt ihop allt till en smet. Har ni inte testat dessa glutenfriakanelbullar är det nästan ett måste
så jag bakade glutenfriakanelbullar, bara därför Goda kanelbullar, glutenfria sådana, har jag inte ätit (och hur vanliga kanelbullar smakar kommer jag inte mera ihåg)
Idag har jag bakat gluten och laktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med
Det GÅR bara inte att baka glutenfria bullar som smakar likadant och blir lika luftiga som vanliga kanelbullar, i alla fall inte om man inte vill använda färdiga glutenfria mjölmixer
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Det känns helt otroligt, och det ska sannerligen firas. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.