½ tsk kanel. Smaka av med salt och eventuellt mer sambal oelek och curry. Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar, de ska bara få fin yta
Blanda kanel, ingefära och rårörsocker i en plastpåse, och skaka runt äpplena i blandningen. Du kan variera genom att skaka äppelklyftorna i curry i stället för kanel/ingefära
Eller så blandar du smör medkaneloch hälften av socker av andelen till kanel. Börja med ett pass på gymmet med brudarna för att sedan ta en frukost med dem på fiket
Tillsätt sedan kanelenoch kardemumman, men i små mängder. Skala frukten (använd gärna mjukare päron och äppelsorter) och lägg bitarna tillsammans med vattnet i en kastrull
Det kanske låter konstigt och annorlunda medkanel i maten, men det blir väldigt gott. Viktigt är dock att man saltar för att kanelen inte ska ta över och göra grytan för söt
Stryk ut mandelremoncen ovanpå och strö över rikligt medkanelsocker. Har ni ingen våg så rekommenderar jag verkligen att ni köper det, så mycket enklare att baka med våg och det är många gånger lätt att ta för lite eller för mycket mjöl när man använder decilitermått
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kaneloch salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. Jag drar mig till minnes att jag faktiskt lovat er ett recept på min goda morots- och sötpotatischutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.