Jag ska göra mos av det mesta, men äppelbullar fick det så klart bli. Så generöst och så uppskattat. Ett annat recept på äppelbullar hittar du här, detta utan mandel
Mugg-kakor har varit "inne" ganska länge i USA och det finns hur många varianter som helst. de är sjukt snabba att göra, blir väldigt saftiga, kräver få moment, du kan göra en kaka till dig själv utan att behöva göra en hel sats som inte äts upp, de kan varieras i oändlighet, är sååå goda och det bästa av allt
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med den fingerljumma degvätskan. Tillsätt kardemumma, äggulor, socker, salt, smöret i klickar och det mesta av vetemjölet
Det innehöll både kesella och sirap vilket inte är så vanligt, i alla fall inte kesella. Dock blev de väldigt saftiga och man kände skillnad på dessa och vanliga (som jag brukar göra) faktiskt
Det är så gott och man kan ju variera med olika kryddor osv från gång till gång. Det kanske låter konstigt och annorlunda med kanel i maten, men det blir väldigt gott
Jag tycker att vi fortsätter på äpple- och kaneltemat, nämligen med sprillande nybakade äppelbullar. Imorgon väntar en solig och varm septemberlördag som vi tänkte tillbringa vid Hjälmarens strand med korvgrillning, kaffedrickande och såklart en hel del fikande, och där kommer bullarna in i bilden
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.