4 400 - 450 g kalvlever (liten portion) 2 - 2 1/2 msk vetemjöl 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 - 2 msk smör eller margarin 3 svenska äpplen 140 g bacon Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Täck dem med aluminiumfolie, och tillaga sedan patéerna i nedre delen av ugnen. Rör ihop crème fraiche, ägg, schalottenlök, vitlök, cognac, hackad kapris, salt och svartpeppar
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Lägg upp frukt + karamellsky på tallrikar, strö havresmul där du tänker lägga glassen, lägg på kanelglassen och strö på ytterligare lite smul över hela rätten
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.