6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Härligt saftig med citronlag. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Blanda zucchinin medpolentan, äggen och smaksätt med paprikapulver och salt & peppar. Vi åt dem till knaperstekt bacon, i veckan kommer jag äta dem som lunch med en sallad och matlagningsyouhurt smakatt med sweet chilisås
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Ta dig tid att låta kalvläggen puttra för sig själv på spisen. 1 kg kalvlägg 2 msk olivolja 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 msk hackad persilja 1 tsk mycket finhackat citronskal 2 dl vitt vin 3 dl buljong Bryn kalvlägg, gul lök och vitlök i … 1 kg kalvlägg
Överraska gästerna medpolenta pommes, oväntat goda. Koka upp vatten och salt i en kastrull, vispa ner polentan och låt sjuda under omrörning tills gröten tjocknat
Rör ner tomater och persilja i polentagröten och smaka av med salt. Jag är inte såld men tror att jag kan få till det lite bättre med smaker om jag får trixa lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.