6 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten) eller vatten + salt (1 l buljong motsvarar 1 l vatten + 1 tsk salt) 2 dl polentagryn ev 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar ca 30 g) 2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dagens mat blev något riktigt gott eller vad sägs om zucchiniplättar med räkor, creme fraiche, röd lök och sen hade jag på stenbitsrom som jag missade på bilden
Parmesanpiffade zucchiniplättar ca 30 st bebisstorlek eller 15 större. Små behändiga snacks/mellanmålsplättar på riven zucchini, smaksatta med persilja och parmesan
salt & peppar. Polenta pommes kan vara det godaste som finns. Gryn, Tillbehör, Tilltugg & Plock. Och ja faktiskt, polentan är inte bara god som gröt utan passar utmärkt att ha till maten
Fortsätt med polentakakan, koka upp vatten med salt och tillsätt polentan under omröring. Pensla din form med olja, lägg i en del av polentakakan och pensla även den med lite olivolja
Tillsätt polenta och salt i den tjockbottnade kastrullen och rör om. e minut eller så, i 45 minuter, tills polentan är tjock och krämig och släpper från kastrullens kanter. Fördela den krämiga polentan på 4 tallrikar och toppa med några skedar svamp- och kronärtsblandning, en skiva varm getost och en skvätt olivolja. 150 g Polenta. 4 msk Mat & Bak Smör
Dagens lunch blev väldigt god, passar perfekt som lunch, middag eller som förrätt. Jag gick och spånade lite hur jag skulle göra plättarna när jag handlade och då kom jag på att jag skulle utgå från kesoplättarna som jag brukar göra
Lägg den rivna zucchinin och löken i mitt på kökshandduk, vrid ur den hårt så att vätskan rinner av. Lägg zucchini-lökblandning, mjöl, ost, mynta, persilja, muskot, ströbröd, ägg, salt och peppar i en stor bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.