Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Stekt vårlök. Jag hade ankbröst, pistagepesto och polenta i kylen. Hemligheten med att kunna njuta av sina rester, enligt mig, är att inte värma upp dem, utan att förvandla dem till något helt nytt
Polentamed tomat och harissa, spenat och stekt ägg. Jag tyckte det verkade lite udda att servera ett lösstekt ägg till, men det passade faktiskt riktigt bra ihop med de andra smakerna och konsistenserna
Det blir stektpolentamed rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Stektpolenta. Till min middag la jag även till lite rökt tofu som jag stekte knaprig i tunna skivor
Tillsätt polentan och rör hela tiden i botten medan den kokar. Slå ut polentan i en oljad form. Koka upp Touch of Taste kycklingfond med vatten och mjölk
Och dessutom, om den redan från början ska stekas går det lättare med en tjockare och lite stabbigare polentagröt än den krämiga och lösa varianten, vilken jag för övrigt tycker är godare att äta
Servera medstektpolenta och såsen. Börja medpolentan. Tillsätt salt samt polentagryn under omrörning. Klä en avlång kakform med plastfolie samt smörj in den med någon msk olivolja
Stekt Kycklingfilé. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.