Gnid in köttet med marinaden och lägg i dubbla plastpåsar i kylen över natt. Lägg lammracksen med den kupiga sidan upp på ett ugnsgaller med en långpanna under
Tycker man kalvinnanlår är för dyrt så blir det gott även med billiga kött som skinkstek. I original serveras den bara med en skiva citron som garnering, men i Skandinavien har man oftast även kapris och ansjovis till
Håkan hittade två fina bitar kalvinnanlår i affären tidigare under veckan som han gladeligen köpte med sig hem och av dom blev det smarrig wienerschnitzel
Krydda färsen med salt, lite épice riche och peppar från kvarn. Be om hjälp i köttdisken att mala kalvköttet eller mal det själv på fina skivan i köttkvarnen, helst 3 gånger
Wienerschnitzel800 g kalvinnanlår 5 dl vetemjöl salt peppar 5 dl ströbröd 5 ägg smör och matolja. Rösti1 kg fast potatis, kokt salt peppar 150 g smör 2 msk matolja
Häll mjölet på en tallrik och blanda det med lite salt och peppar. Stek schnitzlarna i hälften matolja och hälften smör i en stekpanna på medelvärme så att de inte blir brända
Det svåra är att få på tag i kalvinnanlår eftersom det inte verkar styckas så mycket kalv i Sverige. Servera med stekt potatis, ärtor, citron och aromsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.