Hanna var helt lyrisk när hon dukade fram denna underbara kaka. Receptet kommer från en liten kokbok som heter Choklad och är skriven av Elisabeth Johansson
I helgen åt vi en underbar saffranskaka, recept från Sju sorters kakor. Saffranskakan tillhör en av de kakor som blivit prisbelönt och i det här fallet var det år 1984. Saffranskaka200 g smör½ g saffran (1 pkt)2 ägg3 dl socker1½ dl mjölk4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver(florsocker om du vill garnera)Smörj och bröa en form
Kakan går inte att motstå med sina olika lager med choklad, kolakräm och marshmallows. En helt otroligt smaskig kaka är denna godsak som bjuder på fyra lager av ljuvliga smaker
I den finns ett recept på en mjuk kanelkaka som alltid gjorde succé när eleverna fick baka den. Jag började veckan med att tänka efter vad jag ville få utfört och mycket om inte allt har jag kunnat stryka från min lista
Vispa ihop mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör tills smeten fått grynig konsistens. På bilden härliga chokladcupkakes med färskosttopping, recept från Hummingbird bakeries
Har gjort Chocolate Chip Biscotti kakorna från Paleo kokboken 'Gather' som Bill Staley och Hayley Mason har skrivit och producerat, deras hemsida/blogg finner ni här
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.