Köttfondue är en av minafavoriträtter, en favorit just för att den tar lång tid att äta. Igår serverade jag tärnad ryggbiffi en mustigbuljong med rödvin och kryddor, potatisgratäng och en bearnaise upphottad med färsk chili och sambal oelek
Då kom jag på att jag aldrig gjort köttfondue. I fredags testade jag och min sambo att göra ostfondue. Denna gången blev det med buljong, nästa gång ska jag testa med olja
Buljong är på modet, och det är skitbra. Och så fattar ni såklart att göra egen är allra mest på modet, enkelt att göra, känns fint och bäst på alla sätt
En paprikaibitar. 4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt med ärtskidorEnpaprikaibitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljongtärningar1liter vatten SpiskumminChilikrydda Gör det till en soppa och lägg ikycklingen. - Läs hela inlägget här 4 kycklingfiléer s. 1 liter vatten
Många gillar ju bäst att ha olja i grytan, men vi föredrar en riktigtmustigvin/buljongblandning. I morse såg vår dotter fonduegrytan i ett skåp och undrade vad det var för spännande pryl, så vi bestämde oss för att det fickbli fondue tillmidagidag
Godaste köttgrytan med grönsaker imustigbuljong, en enkel gryta jag verkligen tycker ni ska prova. Söndagsmiddagenigår och där passerade en vecka blixtsnabbt som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.