Tillsätt den strimladevitkålen och låt fräsa med några minuter. Alla ifamiljen älskar kålpudding men det är ingenmaträtt man ställer sig och gör när man kommer hem från jobbet på sena eftermiddagen
Tillsättbuljongtärningen och krydda medpersilja,oregano,mynta, salt och peppar. Bryn den rivna löken iolivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund
Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Mixapaprikani en bunke medlite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Till kvällsmat lagade jag en köttfärsgrytamed röd curry och kokosmjölk. Ingen julkänsla ute, men det är mysigt att tända några ljus och krypa upp i soffan inomhusiallafall
Rör med en visp så att färsen blirsmulig. Stek köttfärsen i smöret på hög värme i en gryta. Rör i crème fraiche och låt det koka upp, smaka av med fond, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.