DelaFacebookE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Körsbärspaj med nötigt smuldegstäcke – Färska mörka körsbär under smuldegstäcke med hasselnötsmjöl och en ton av vanilj
- Annelie - Pajdeg. Tryck ca 2/3 av degen i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Körsbär är något som alla i familjen tycker mycket om, men som delar av familjen inte kan äta färska pga allergier
-Mama Skogly ♥ 3 ägg. Jag fick en massa körsbär av svärmor och svärfar som jag gjorde en paj av. Körsbären var ganska sura så den blir nog ännu godare om man köper bigarråer
Av de sista körsbären som jag nådde att plocka, gjorde jag en körsbärspaj. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. 1 liter körsbär, 1 1/2 dl vispad grädde, 1/2-1 msk vaniljsocker, 1 äggula. 1 liter körsbär, 1 1/2 dl vispad grädde, 1/2-1 msk vaniljsocker,
Den här pajen får mig att tänka på tv-massmördaren Dexter. . Kanske är det färgen. Vissa kanske tänker på Twin Peaks eller en sån där amerikansk diner där servitrisen bär mintgröna kläder och där man sitter i ett bås eller vid bardisken
Så först ut är denna smarriga men mycket mäktiga körsbärspaj. Körsbärspaj med macadamianötter40 g smör1 dl strösocker1 st ägg1 dl vetemjölSmulpaj100 g smör1 dl strösocker1 dl vetemjöl50 g mörk choklad (70%)1 dl havregryn100 g macadamianötter, eller hasselnötterFyllning körsbärspaj2 msk strösocker1 msk maizena majsstärkelse4 dl körsbär, urkärnade (300 g)Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen 30-35 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.