Yoghurt medkörsbärssylt påminner om min semesterfrukostfavorit som är Bärry med körsbär (när vi åker bort och har med frukost att äta längs vägen brukar jag ofta äta en sådan)
Servera med. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
Körsbärskakan har ni redan fått smaka, och nu blir det körsbärssylt. Vill du göra en riktigt lyxig vuxenvariant på sylten kan du på slutet ha i en skvätt Amaretto, som är otroligt gott ihop med körsbär
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
På torsdag kommer en körsbärsbakelse (världens enklaste som kan varieras med det bär/den frukt du gillar bäst) och under nästa helg kommer receptet på den tyska körsbärstårtan jag gjorde idag
5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom
Det absolut mest tidskrävande medkörsbärssyltkokning är att pilla ur alla kärnor, men med gott team-work, både vid plockning och urkärning gick det ändå ganska galant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.