Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Yoghurt medkörsbärssylt påminner om min semesterfrukostfavorit som är Bärry med körsbär (när vi åker bort och har med frukost att äta längs vägen brukar jag ofta äta en sådan)
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan. Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt
200 g rumsvarmt smör 4 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 dl strösocker 1 tsk hjortronsalt 1 msk vaniljsocker 1 msk finmalen kardemumma Blanda samman samtliga ingredienser o blanda till en jämn deg. (här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Körsbärskakan har ni redan fått smaka, och nu blir det körsbärssylt. Vill du göra en riktigt lyxig vuxenvariant på sylten kan du på slutet ha i en skvätt Amaretto, som är otroligt gott ihop med körsbär
På torsdag kommer en körsbärsbakelse (världens enklaste som kan varieras med det bär/den frukt du gillar bäst) och under nästa helg kommer receptet på den tyska körsbärstårtan jag gjorde idag
Det absolut mest tidskrävande medkörsbärssyltkokning är att pilla ur alla kärnor, men med gott team-work, både vid plockning och urkärning gick det ändå ganska galant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.