Det här är kalasmat eller efterrätt förstås som vi blivit bortskämda med av svärmor/farmor Ingegerd. På småländska kalas bjuds alltid på äkta hemlagad ostkaka
Servera ljummen med sylt och vispad grädde. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll i en smord ugnsform och grädda mitt i ugnen
Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen. Tryck ut varje boll i handen så att degen blir platt och lägg en sked med rimmat fläsk i mitten
Gillar ni ostkaka. Servera med grädde och sylt. Ostkakan är klar när den känns fast. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god
Äkta Vaniljpulver. Ostkaka på Keso med Mandel, Vanilj och Kardemumma. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Rör ner vattnet och margarinet i bunken med de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Nagga hål i botten med en gaffel så att den inte bubblar upp i ugnen
Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen
Smaka av med salt och peppar. Börja och sluta med aubergineskivor. Låt moussakan vila ca 5 min innan den bjuds med sallad. 3 st aubergine medelstora 2 tsk salt Köttfärssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.