Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Själv var jag väldigt sugen på att göra körsbärsmarmelad, så det blev det också. Som vanligt är det ett himla pill med att kärna ur alla bären, men det är det värt
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
De var väldigt goda med denna smaken. Här går lakritspulvret ner. Blanda ihop med mandelsockret. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Lovade att återkomma med recept på min saft- och syltningsfestival när jag var hemma i Västergötland och här kommer nu en fantastisk god marmelad jag gjorde
Ha medel värme. Lakrits fluffen blev jättegod och godare än förväntat faktiskt. Häll grädde i en liten kastrull,klipp lakrits godisarna i mindre bitar och häll i grädden
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk. 1-2 tsk Lakrits
3 tsk lakrits. 3 tsk lakrits. Detta är så kallade ketosbollar som man ofta tar till inom LCHF kosten. Jag tar ofta 2 sådana till kaffe som mellis för att stå mig fram till middagen
Lakrits är egentligen en rot och medicinalväxt. Mitt favorit godis är choklad och lakrits, därför provade jag att göra raw bollar av just den blandningen idag
Jag smaksatte mina med sega Kickbitar medhallon/lakrits smak, sååå gott. Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar
Ställ in allt i frysen medan du gör i ordning nästa fyllning. Lakritsfyllning. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor. Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Jag är en lakritsälskare och har alltid varit så nu har jag provat på en lakritstryffel gjord av. marabous saltlakritschoklad ,god tyckte jag men min familj som inte helt delar min passion för lakrits var inte lika förtjusta i den
Macarons var ett tag sedan, och medlakritstryffel blev första gången jag provade. Jag har lagt upp ett steg för steg på hur jag gör mina macarons under rubriken kakor, så gå dit så får du hjälp med lite bilder hur jag gör dem
När den fått en hård konsistens så är det bara sedan att fylla din spritspåse med valfri tyll. Jag är en av alla som älskar lakrits,speciellt de salta,mums
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.