har många namn. Kärleksmums, mockarutor är några, i min familj kallar vi dem Snoddas. Måste väl vara dem vanligaste långpannekakor i det här landet, men det är väl inte så konstigt, dem är ju riktigt goda
Jag antar att kärt barn har många namn…. Åååh, vad skönt att sätta sig ner i lugn och ro. Nyss hemkommen från barnkalas med massa gött hos våra kompisar
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärt barn har många namn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd
Som alla andra är jag besviken på vädergudarna. Men men, det blev ju lite ljusare i alla fall. Efter en snurrig dag på jobbet och dagis har vi landat hemma för att koppla av hela familjen
De görs bl a på kikärts-, lins-, urad-, ris- eller potatismjöl. Papadum, eller papad som vi från delstaten Gujarat kallar det, är en populär snacks/chips/förrätt i Indien
Munkar eller donuts, kärt barn har många namn. 25 oktober 2014, 19. 31Regnet duggar tätt och de få löven som fortfarande idogt hänger kvar på träden rasslar sådär mystiskt
Vilket härligt återseende vi hade hemma igår. En vän och hennes pojkvän, som flyttat till Göteborg, var hemma och vi satt många timmar och pratade och åt gott
Skölj kikärtorna i en sil. 1 tetra kikärtor1 dl rapsolja0. 1 tetra kikärtor. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
När jag var barn så bakade min mamma de här kakorna och jag älskar de verkligen. Men sen jag fick min diagnos för 12år sedan så har jag i ärlighetens namn nästan aldrig bakat dem, varför vet jag inte men för ett tag sedan så började jag baka dem igen och då gick det upp för mig hur goda jag tycker de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.