Knyt till och vänd runt kycklingen så den täcks av majsstärkelsen på alla sidor. Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg dem i en bunke med soja och riven ingefära. Tillsätt sköljda böngroddar och vattenkastanjer, skivad purjolök, skivad paprika och ananas i bitar
Ingredienser Portioner. 4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala och hacka vitlöken. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Salta och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och crème fraiche
Blanda gurkmeja, paprikapulver, chilipeppar och spiskummin med vattnet. Värm oljan i en panna, bryn kycklingbitarna, lägg i löken och låt den mjukna utan att ta färg
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.