Tropisk mousse. Ingredienser tropisk mousse. Instruktioner tropisk mousse. Instruktioner tropisk mousse. ca 200 g tropisk juice koncentrat (spara ca ½ dl till gelén). ca 200 g tropisk juice koncentrat (spara ca ½ dl till gelén)
5 dl koncentrerad tropisk nektar eller annan JO nektar. Rör smör och socker vitt och poröst. Dela äggen och blanda ner äggulorna, en i taget under omrörning
Skala räkorna. Tina mangotärningarna. Skala, kärna ur och tärna papayan. Blanda räkor, mango och papaya, limesaft och olja, salt, peppar och chili explosion
Ingredienser Portioner. 4 1 liten banan 250 g fryst mango 1 dl fryst eller färskt fruktkött från passionsfrukt 3 dl naturell yoghurt (3 %) Lägg till i inköpslistan
I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Min 25-års dags tårta ca 10-12 bitar (mäktig tårta) Kladdkaksbotten 150 g smör 3 ägg 3 dl socker 2 ¼ dl vetemjöl 3 krm salt 1 ½ msk ljus sirap 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk vaniljsocker Tropisk mousse ca 200 g tropisk fruktpuré eller nectarkoncentrat (spara ca ½ dl till gelén) 1 dl socker (minska mängden om purén är sötad) 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Gelé ½ dl puré/nektar ½ dl socker (om purén/nektaren är osötad) vatten 2 gelatinblad Dekor Mandarinklyftor Persikoklyftor Ananasringar Chokladfigurer Instruktioner Botten Sätt ugnen på 175°C Smält smöret, vispa ägg och socker
Det är en pannacotta i två lager bestående av passionsfruktspannacotta i botten, vit chokladpannacotta i mitten och en superfräsch tropisk salsa på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.