Jag tycker alltid att hösten går så otroligt fort, men denna hösten har verkligen gått i rekordfart. Fast lite skönt att den har gjort det för nu äntligen kommer viini en av de mysigasteperioderna på året och det är nu vi kan baka med massa härlig smaker som viinte använder så mycket resten av året
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
IngredienserPortioner. ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Tillgarnering 1 tsk flingsalt Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Skön tisdag so far. Min är väldigt lugn och skön ännu så länge, vilket jag är tacksam för. Jag har haft jobbmöte idag som både gick bra och var trevligt, vad mer kan man begära av en jobbförmiddagliksom
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör ilakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
IngredienserPortioner. ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren ibitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persikogelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (ibitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En ljuvlig smörkola (heter även gräddkola. ) som verkligen smälter i munnen. Jag smaksatte kolan med liteingefära och toppade med flingsalt - blev så gott
För ett tag sedan gjorde jag goda saffansbollar, och förutom saffran så har jag ytterligare en krydda jag gärna använder ijuletider - nämligen pepparkakskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.