Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenserad mjölk som man hittar lite överallt
Jag älskar brända mandlar och har länge tänkt prova att göra det själv hemma. Och idag blev det av. Dom såg inte likadana ut som när jag köpt dom, men minst lika goda
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Jag tycker att julbordet ibland kan vara lite övermäktigt – det är många smaker, ganska ”tung” mat, bröd och annat som lätt gör en väldigt mätt väldigt fort, så jag har varit på jakt efter en god sallad att ha till all den klassiska julmaten