Gör såhär. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min
Här kommer receptet på de knäckebröd jag valt till mitt julbord 2013, ett smakrikt spiskumminknäcke. Receptet kommer från förra årets julnummer av BAKA och ger 15-20 brödkakor lite beroende på vilken storlek du gör dem i
Mitt bland alla Spanienrecept kommer här ett hederligt svenskt recept på julgodis. Jag blev nämligen chockad i Spanien då jag fick höra av en dansk vän jag lärde känna där att hon aldrig smakat och inte ens hört talas om knäck
Recept. Middagshjälpen Sara. tors, 2012-11-22 13. 42. 90min. (0). 1. Smula sönder jästen i degbunken. 2. Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37°C
För mig kommer det nog alltid att heta hårdbröd i första hand, det är bröd och det är hårt. Hårdbröd, knäckebröd, crisp bread, sprisbröd kärt barn har många namn
Äntligen hemma hos mamma och pappa. Så mysigt att få julstöka och fixa här de sista dagarna innan jul. I morse blev det långfrukost som alltid på söndagar hos familjen Norstedt
Till julafton gjorde jag en ingefärs- och apelsingriljerad julskinka. Blev riktigt gott. Är dessutom senap i griljeringen och så dekorerade jag med kryddnejlikor
Har kokat julskinkan i min Croc pot idag, Efter 7 timmar (71-73 grader) var det dags för griljering. Blandade 1 äggula, 1 msk honung/socker, 1 msk senap och strödde på 1 dl ströbröd
Jag letade som en galning efter en kruskavel utan lycka. Det blir lite mer "äkta" om man kavlar sitt egna bröd med en kruskavel, men det går lika bra utan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.