Igår fick jag hem ett sånt trevligt bud från Arla med allt som behövdes för att göra en kladdkaka med knäckigt täcke, nästan som kladdkaka med toscatäcke
I dag kände jag till exempel för att baka en kladdkaka med knäckig nöttosca. Kladdkaka med nöttosca. Häll toscan över kladdkakan och ställ sedan in den i ugnen igen i ca
Det blev en seg och knäckigkladdkaka precis som jag tycker om. Kanske borde man använda en lite mindre form för kakan blev väldigt tunn, men då är risken att den inte blir lika seg och knäckig
Måste tipsa om en supermumsig kladdkaka jag rörde ihop i helgen. Vet inte varför jag inte testat att göra knäcktäcke på kladdkaka förut, blev ju så gott
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.