Gör såhär. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min
Här kommer receptet på de knäckebröd jag valt till mitt julbord 2013, ett smakrikt spiskumminknäcke. Receptet kommer från förra årets julnummer av BAKA och ger 15-20 brödkakor lite beroende på vilken storlek du gör dem i
Mitt bland alla Spanienrecept kommer här ett hederligt svenskt recept på julgodis. Jag blev nämligen chockad i Spanien då jag fick höra av en dansk vän jag lärde känna där att hon aldrig smakat och inte ens hört talas om knäck
Det lider nu mot jul och jag vill gärna baka mitt eget hårdbröd till julbordet och har hittat ett julknäcke som jag bestämt mig för att det får bli, brödet är smaksatt med spiskummin
)Julknäcke med smak av kummin och sesam20-25 kakorDag 125 g jäst6 dl kallt vatten2 tsk salt1 msk lönnsirap/agavenektar/honung eller annan sötning6 dl grovt rågmjölSmula jästen, tillsätt vatten, salt och sötning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.