Ta ut och låt svalna. glutenfri,. Tryck ut smeten i en form, cirka 20 cm i diameter, och grädda i ugn i 5-10 min, beroende på om du vill ha din botten lite mjukare eller mer knaprig
De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat. · Olja in en marmorskiva (eller bakplåt eller silkonmatta) ordentligt med en smakneutral matolja
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter. Kavla ut varje bit till en platta som är 25x35 cm. Låt dem jäsa övertäckta, i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter
Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie eller papper. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.