Låt degen jäsa i 1-2 timmar, tills den uppnått dubbel storlek. Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
Rågsiktskakor, skrädda kakor eller hålkakor. När jag var liten hade vi nästan alltid köpevarianten hemma, så mjuka rågsiktskakor med smör och ost, prickig korv eller leverpastej och smörgåsgurka är saker man minns
Idag får ni recept på ett riktigt maffigt, glutenfritt julbröd, med massor av godsaker. 50 g smör - laktosfritt eller mjölkfritt margarin vid behov. 50 g färsk jäst - röd eller blå går lika bra, men jag tog röd. 50 g osvavlade, torkade aprikoser - strimlade. 1 dl durramjöl eller ljust teffmjöl - jag har gjort med båda varianterna och det gick lika bra. Låt det bli ca 34 - 35 grader varmt. Arbeta degen väl, 10 - 12 minuter på ganska lågt varvtal. 50 g smör - laktosfritt eller mjölkfritt margarin vid behov. 50 g färsk jäst - röd eller blå går lika bra, men jag tog röd. 50 g osvavlade, torkade aprikoser - strimlade. 1 dl durramjöl eller ljust teffmjöl - jag har gjort med båda varianterna och det gick lika bra
Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter, 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter, 200 grader Stjälp upp på galler och låt svalna under en bakduk
9 November 2015. Recept matbröd, limpor & frallor. Anette Aulik Hissing,. rågsiktskakor. Rågsiktskakor. Tänkte att det kunde vara gott med lite nybakat bröd till kvälls teet
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Visst är det underbart med nybakat bröd. Själv har jag skämt bort mig och min familj med nybakt bröd till frukost under semestern
Rör ihop surdegen, täck över och låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar. Jäs övertäckt i 1 ½ - 2 timmar. Jäs på bakpappersklädda plåtar, 2 bröd på varje, i ytterligare 1 - 1 ½ timme. 1-2 msk valfria brödkryddor. Ca 14-15 dl rågsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.