De ser precis ut som Mormors klassiska rågsiktskakor även om jag använt surdeg istället för jäst. Rågsiktskakor är för mig ett barndomsminne starkt kopplat till just Mormor som bakade det relativt ofta
När jag var liten hade vi nästan alltid köpevarianten hemma, så mjuka rågsiktskakormed smör och ost, prickig korv eller leverpastej och smörgåsgurka är saker man minns
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.