Peter och jag ska fixa det sista ikväll, julskinkan ska in i ugnen, jag ska skala oändligt mycket potatis till en Jansson och Peter ansvarar som vanligt för köttbullarna och revbenen
Servera med med sylt, den gräddersättning du tål eller varför inte med hemmagjord chokladsås. Våfflor på lov, helger och ledigheter är ett snabbt fixat och uppskattat mellanmål
Jag förstår om det låter hemskt i vissa öron, men de är så klart alkoholfria. För man tröttnar tillslut på att sippa mineralvatten på fester (tycker inte om läsk) och det finns få alkoholfria vin som är goda
Varför måste man få till en speciell dag för att visa varandra uppskattning frågar jag mig. Fast jag är ju likadan , och tycker att det faktiskt att det här med Alla Hjärtans dag är riktigt mysigt
Det här blir sista inlägget i serien "Något föralla" – en kaka fullproppad med choklad. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa till en slät smet (den blir ganska lös)
Toppiga blir mina tårtbottnar alltid men fina Linda i Frankrike tipsade om att man kan platta till dem genom att försiktigt trycka på dem med en potatisstöt
Med färska bär, hemlagad sylt och en klick sojagrädde blir det en fräsch frukost eller en härlig efterrätt medan en matig fyllning bestående av köttfärs eller en krämig kycklingröra gör det till en perfekt lunch/middag
Vi hade goda vännerna A och M på besök på landet i lördags, och den här tårtan avnjöts i solskenet på altanen efter en caecarsallad med grillad kyckling (samt ett rosévin som jag blev riktigt besviken på - därför tänkte jag förbigå det med tystnad, men jag vill trots allt ge er ett varningens ord, och en ledtråd - Chile )
Utbudet ska givetvis innehålla något föralla. I mitt arbete med Västerbottens museums nya kafé ska jag, som jag tidigare skrivit om, ta fram ett förslag på utbud
Hoppas bara att man blir helt av med det så att det inte ligger och halvpyr nu under hösten. Vill idag egentligen bara tipsa om något som säkert serverats på era bord förut
Här samlades vi efter julmiddagenför att ha julklappsutdelning. Fast när jag hällde på gräddpannacottan smälte tydligen den röda delen så en del rann ut, därför blev det lite skojigt utseende på den
MEN de är ändå så otroligt goda och juliga. De är också lite hälsosammare än orginalet eftersom de är bakade på fullkornsmjöl av bovete och havre istället för vanligt vitt mjöl, samt så är de sötade med lönnsirap och kokossocker istället för vitt socker och vanlig sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.