Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar. En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium
Det var första gången jag gjorde den här klassikernmen definitivt inte sista. Årets första födelsedag skulle firas och åsikterna om vilken tårta som skulle avnjutas var självklart vitt skilda
har vi just njutit av, Biff à la Rydberg, en riktig smaksensationenligt oss. Skala och hacka löken, stek den i rapsolja och smör men låt den inte ta färg, den ska bara bli mjuk
grönsaks- eller kycklingbuljong. Man tänker kanske mest på fish & chips och pies när man associerar till brittisk mat, men faktum är att det finns så mycket mer som är värt att nämnas
Jenny jobbade som hushållslärare på en skola för flickor på Östermalm i Stockholm, där även prinsessorna Margaretha, Märta och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg av Danmark gick
Traditionsenligt skulle smörgåsen först ätas från det håll där sillen. Själv hoppar jag gärna över sillen och dekorerar istället ett par kantskurna formbröd med t
Jag minns också när jag i min ungdom en sommar arbetade i Wien och där var wienerschnietzeln parametern på restaurangen - var den tillräckligt bra och var priset tillräckligt bra
Ja, frågorna är många, och det är väl i stort sett vad vi tillägnat denna söndag med, förutom att få till en god och snabblagad lunch, som är en riktigt klassiker
ett tips på en riktigt god husmanskost som gärna faller i glömska. Vårt mos innehåller smör, mjölk, salt, vitpeppar och den viktigaste kryddan av dem alla, aromat, går inte att äta mos utan denna goda kryddan
Grattis till Svearike får vi väl säga, det är ju nationaldagen idag som ni säkert har koll på. ) Vad passar väl bättre att fira med än en tårta med goa gubbar på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.