Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakadebröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Klipp ut en bit bakplåtspapper som passar botten, en försiktighetsåtgärd så att brödet inte fastnar
Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Den har räckt precis hela veckan. Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Citronsyran måste du inte ha med i degenmenden gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Det är olika och jag gillar att variera mig för det ger helt olika smak till gröten och ändå om jag tycker om att hålla mig till samma när jag äter frukost så är det roligt att ibland göra små förändringar som gör det hela lite mer spännande
Min mamma berättar om sina barndomsminnen om att flyga drake (patang) just denna dag som var tradition och äta goda söta sesamkakor, så kallade chikki/sesame brattle/tal sankri
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av HelaSverigebakar, sök på HelaSverigebakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från årensom gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Kvällens middag blev en god klassisk lasagne. Hur gott som helst. Underbar måndagsmiddag som inte går [. Sedan toppar man det hela med valfri mängd riven ost och stoppar in formen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.