jordgubbarna, halvera dem sedan med kniv. Dela och kärna ur vaniljstången och placera även. svag värme utan lock och var noga med att skumma av hela tiden
Enkel god sylt är det här att plocka fram till vaniljglassen eller ostkakan eller tårtan eller. Koka upp och skumma innan vaniljstång samt frön tillsätts(skårad och skrapad från frön alltså)
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.