11 vaniljstångDela
rabarberna och jordgubbarna i mindre bitar.Lägg i en gryta tillsammans med sockret och vaniljstången. Koka cirka 5 minuter.Skumma av. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.Recept i samarbete Malin Fränberg/Matbyrån Sthlm Se film: Så här gör du Rabarber & jordgubbssylt med vanilj
jordgubbarna, halvera dem sedan med kniv. Dela och kärna ur vaniljstången och placera även. svag värme utan lock och var noga med att skumma av hela tiden
200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5. 200 g rabarber
Den här syrligt, goda jordgubbssylten är smaksatt med både rabarber och lime. Skiva jordgubbarna tunt, lägg dem tillsammans med den skurna rabarbern i en kastrull och häll över limesaften
Enkel god sylt är det här att plocka fram till vaniljglassen eller ostkakan eller tårtan eller. Koka upp och skumma innan vaniljstång samt frön tillsätts(skårad och skrapad från frön alltså)
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Jag kände att jag ville få någon form av sommarkänsla denna kyliga morgon, så efter lite rotande i frysen hittade jag en påse medrabarber från i somras som tillsammans med hallon och kardemumma kokade ihop till en härlig kompott
Häromdagen bakade jag denna somriga rulltårta, fylld med hemkokt rabarber och jordgubbssylt. Jag skar den saftiga och goda rulltårtan i skivor som jag sedan frös in i en plastlåda med bakplåtspapper mellan lagren
Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
I Yorkshire, i norra England, finns det en rabarbertriangel (ungefär som Bermudas triangeln fast medrabarber och utan mystiska försvinnanden, vad jag vet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.