God dessertsås med en twist – balsamvinäger. bären lite med en sked. Ta kastrullen från värmen och red (om du vill) med potatismjölet utrört i lite vatten
Ta ut och servera med färska jordgubbar. Ingredienserna går att finna i de flesta större livsmedelsbutiker, tillagningen är enkel och resultatet blir en svalkade god dessert med mycket smak av jordgubbar
I vanliga fall brukar vi servera glassen härhemma tillsammans med chokladsås eller kolasås men nu hade jag hittat ett recept på bärsås som jag ville testa och vad passade då bäst om inte årets självplockade jordgubbar som jag sparat i frysen för regniga höstdagar
Kör såsen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät bärsås. Bärsås. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Pasjka med tranbär, nötter och bärsås. lite vatten att späda såsen med. Bärsåsen är heller inget som egentligen skall vara till, utan istället har man i originalutförandet frukt till
Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner dem i den varma bärsåsen. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.