Det är så mycket roligt som händer just nu så jag höll ju helt på att missa veckans fredagsfika. ). Det går ju inte för sig så här kommer en av mina favoriter bland småkakor som dessutom passar utmärkt nu i december
Den här pajen gjorde jag till min äldsta son, Robin när han fyllde år förra veckan. Den är väldigt enkel att göra, men i bland är det enkla det riktigt goda, så var det i det här fallet också
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Att använda curd som fyllning i kakor och vetebröd är verkligen alldeles förträffligt. Det blir inte en lika hård sötma som med sylt, utan en rundare och smörigare smak
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Jag smaksatte fyllningen med apelsin, citron går säkert också bra. Eller varför inte russin. Om man vill kan man glasera kakan efter gräddning med florsocker och vatten istället
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Vilken härlig vinterdag det har varit idag. När jag såg att det var klarblå himmel och att solen sken så var jag bara tvungen att ge mig ut en stund, trots kylan
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd