Butter chicken. Jasminris, gräddfil och massa färsk koriander är ett måste till Butter Chicken. Som jag nämnt tidigare är Lars ingen stor fan av indisk mat
habanero, eller torkad chili. Lägg den i en plastpåse och låt ligga i kylen över natten eller i minst 8 timmar. habanero, eller torkad chili 1 lime, saften från 1 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk malen muskot 1 tsk five spice-krydda 0,75 dl japansk soja 1 tsk torkad timjan 1 msk solrosolja
(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Färsk eller mald ingefära. Jamaican jerkchicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerkchicken. Använd en mortel eller matberedate & mixa lök, chili & ingefära
Stek vid sidan ett hamburgerbröd per person eller något gott surdegsbröd. Sedan lägger du upp det som en hamburgare - brödet, sallad, kycklingskivorna (en eller två), lite korvskivor, 1 halv skivad avocado per person och så toppar du med en rökig bbq sås
Kollade på nätet efter recept och ursprung, rätten kommer tydligen från Jamaica och innehåller för mig lite ovanliga kryddor som nejlika, kanel och kryddpeppar (julkryddor
Gör extra håll i toppen på burken eller alternativt ta av toppen helt med en konservöppnare. Här använder jag mig av mörk rom i ölburken samt en jamaikansk kryddblandning för att få till det fina jerksmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.