Jerk chicken and coconut rice
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk lökpulver
  • 11 msk vitlökspuvler
  • 12 tsk torkad timjan
  • 12 tsk mald kryddpeppar
  • 10,5 tsk kanel
  • 11 tsk cayennepeppar
  • 12 tsk mald svartpeppar
  • 12 tsk salt
  • 1800 g benfria kycklinglårfiléer
  • 10,5 dl Jerk Spice
  • 12 dl ljus lageröl (typ Budweiser eller Carib)
  • 1 rapsolja, till stekning
  • 14 port jasminris
  • 12,5 dl kokosmjölk
  • 15 dl vatten
  • 12 tomater, i tärningar
  • 110 cm gurka, i tärningar
  • 14 salladslökar, grovt slantade
  • 11 röd chili, urkärnad
  • 11 jalapeño, urkärnad
  • 11 lime, saften
  • 11 kruka koriander
  • 1 salt och svartpeppar
  • 10,25 ananas
  • 1 Jerk spice2 msk lökpulver 1 msk vitlökspuvler 2 tsk torkad timjan 2 tsk mald kryddpeppar 0,5 tsk kanel 1 tsk cayennepeppar 2 tsk mald svartpeppar 2 tsk salt
  • 1 Jerk Chicken800 g benfria kycklinglårfiléer 0,5 dl Jerk Spice 2 dl ljus lageröl (typ Budweiser eller Carib) rapsolja, till stekning
  • 1 Kokosris4 port jasminris 2,5 dl kokosmjölk 5 dl vatten
  • 1 Salsa fresca2 tomater, i tärningar 10 cm gurka, i tärningar 4 salladslökar, grovt slantade 1 röd chili, urkärnad 1 jalapeño, urkärnad 1 lime, saften 1 kruka koriander salt och svartpeppar
  • 1 Servering0,25 ananasMarinera kycklinglårfiléerna i jerk spice och öl över natten. Blanda allt till er salsa fresca i en blender och mixa till en grov och löjligt delikat salsa. Smaka av med salt och peppar. Spicy, friskt och med bra sälta och syra. Låt stå svalt! Koka upp vatten och kokosmjölk och koka riset enligt tidsangivelser på förpackningen. Krydda rikligt med salt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och genomstek lårfiléerna till fin färg. Skala och tärna ananas under tiden. Servera riset med ”jerk-spiced” kyckling ovanpå. Toppa med tärnad färsk ananas och er delikata salsa fresca.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.