1 Jerk
Chicken800 g benfria kycklinglårfiléer 0,5 dl Jerk Spice 2 dl ljus lageröl (typ Budweiser eller Carib) rapsolja, till stekning
1 Kokosris4
port jasminris 2,5 dl kokosmjölk 5 dl vatten
1 Salsa
fresca2 tomater, i tärningar 10 cm gurka, i tärningar 4 salladslökar, grovt slantade 1 röd chili, urkärnad 1 jalapeño, urkärnad 1 lime, saften 1 kruka koriander salt och svartpeppar
1 Servering0,25
ananasMarinera kycklinglårfiléerna i jerk spice och öl över natten. Blanda allt till er salsa fresca i en blender och mixa till en grov och löjligt delikat salsa. Smaka av med salt och peppar. Spicy, friskt och med bra sälta och syra. Låt stå svalt! Koka upp vatten och kokosmjölk och koka riset enligt tidsangivelser på förpackningen. Krydda rikligt med salt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och genomstek lårfiléerna till fin färg. Skala och tärna ananas under tiden. Servera riset med ”jerk-spiced” kyckling ovanpå. Toppa med tärnad färsk ananas och er delikata salsa fresca.
Blanda majonnäs, gräddfil, curry och sweet chilisås i en skål. Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke
Blanda ihop kyckling och grönsaker i en stor wokpanna. Om alla vill ha nudlar så avslutar man med att blanda in nudlar i woken så att de också tar smak av allt gott, men eftersom det var olika önskningar hos oss serverade jag woken som den var
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.