Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. 200 g philadelphiaost. Sätt in i ugnen på 225grader i ca 60min. 200 g philadelphiaost
Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. 2 st gula lökar. 2 msk smör. 1 burkar (125 g) hummeransjovisfiléer. 2 dl vispgrädde. 2. Skala och strimla potatisen för hand och lägg även 2/3 delar av potatisen i lök och ansjovisblandningen så allt blir blandat och koka upp, max 5 minuter. Ta ut formen i god tid från kylskåpet (1-2), innan du ställer in den i ugnen, så den inte är iskall. 2 st gula lökar. 2 msk smör. 1 burkar (125 g) hummeransjovisfiléer. 2 dl vispgrädde
Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
Sätt ugnen på 225°. 2 stora gula lökar, skivade. 0,75 kg potatis, strimlad 2 stora gula lökar, skivade 1 stor ask ansjovisfiléer 3 dl visp- eller mellangrädde ströbröd margarin svartpeppar
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för JanssonsFrestelse. 2 stora gula lökar. 250g Grebbestads ansjovis (2 burkar). Slå över stanningen – det ska inte täcka potatisen utan finnas kvar cirka 1-2 centimeter kvar uppåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i cirka 1 timme. Har du varmluftsugn bör temperaturen ligga på cirka 180-200°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.