-) En underbart vacker Äppeltavla visades i år igen. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. ***************** Jag har lagt upp det här receptet på matbloggarna och ni kan ju bara gissa så många som sparat receptet för att fixa till denna goda äppelkaka
Normalt skyr jag allt som kräver mer än hälla och skaka, men den här är väl värd arbetsinsatsen. Missionary’s downfall är den första lite mer arbetskrävande drinken jag gjorde själv och blev förälskad direkt
I hennes kokbok ”Det goda franska köket” har jag lärt mig att göra Bœuf Bourguignon, Coq au vin, löksoppa, sautera lök, göra fisksoppa, aioli, queneller, rouille, céleri-rave rémoulade och en massa annan fantastisk mat
Chevretoast med honung och pinjenötter är så sanslöst gott att om man bara ska ge sig på att göra en förrätt och bjuda på i livet så ska man göra denna [om man tycker om getost vill säga]
Lider man av övervikt är det självklart viktigt och i de flesta fall hälsosamt att gå ner i vikt. Dock ser jag en stor fördel att vara dedikerad och gå in för det när det väl gäller så det inte blir en onödigt lång process, och då kan man behöva göra vissa uppoffringar
När ni läser detta har ni kanske njutit av en härlig helgfrukost med en massa gott. Jag har testat många varianter av långjästabröd som görs på kall degvätska och som jäses i rumstemperatur till skillnad från kalljästa bröd
Ulla var min hemkunskapslärare på högstadiet och det här receptet är väl ungefär det enda viktiga att minnas från högstadiet överhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affären som sålde Savann-byxor hette, men det verkar ju ingen ha någon som helst koll på)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.