Emellertid används benämningen också för att beskriva vilken maträtt som helst som är tillagad i en pastejform [i boken används pâté och pastej om vartannat], vars sidor är klädda med späck eller bacon
Och är vi nu inne på "syndernas bekännelser" i matvärlden erkänner jag mig skyldig till att gilla fryst sprödbakad torskfilé (som alldeles säkert är mer "sprödbakad" än "torsk") med Arlas citronsås potatismos (nej, aldrig pulver)
Härliga måndag - jag bjuder på sallad. Jag gjorde en vacker och matnyttig sallad på en mix av små späda blad, gurka, granatäpplekärnor, finskivad blekselleri, avocado, salladslök, edamamebönor (har alltid i frysen, urbra salladsmat) och till detta - kryddsmör
Jaggillar den bäst med en bra lite pepprig olivolja och en mjukare sötare vitvinsvinäger. Vi lagar inte pizza på ofta och man gömmer bort hur kul det är
Rökta musslor är kanske inte någon klassisk tapasrätt, men jagville ha någon sorts musslor på buffén och för att det skulle vara enkelt föll valet på de rökta man kan köpa på burk
(Ingen fara jaggillaratt gå ut och äta. Denna goda moussaka har jag hittat i Anna Halléns kokbok ”LCHF för kvinnor”, för övrigt en kokbok jag rekommenderar
Dela chokladen i bitar och lägg i en skål över sjudande vatten. 4 dl vispgrädde1 dl lemon curdjorgubbar och hallonmarängersockerkakaVispa grädden ganska fast, blanda med lemon curd. 4 dl vispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.