Fasen vet om inte jag till och med tänker mig att leta fram kardborrerötter i slutet av sommaren, bara för att…jag kan, vill och har lust att testa hur dessa rötter smakar i maträtter
Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga har varit försvunnet. Däremot återfanns det i ett worddokument med minnesanteckningar som jag sparat
Inatt sov jag äntligen ikapp allt jag förlorat i veckan, om man nu kan göra så. Veckan som gått har varit allt för hektisk, det är roliga saker blandat med måsten men det har gått för fort
Jaghar experimenterat lite i köket. Vilket jag ofta gör när jag ska baka något utan socker och mjöl. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så harjag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Jaghar så lätt för att lägga av med saker. Nu slutar jag med kaffe. Har ju aldrig ens tyckt om det och endast druckit det i syfte att inte bli sugen på något gott och för att ha något att göra och för att det är lite sällskapligt att dricka
Som såklart min kloka mormor sa att jag skulle spara, för de kanske kan komma till användning, när jag nån dag i juni frågade om jag skulle köra på tippen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.