Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Däremot återfanns det i ett worddokument med minnesanteckningar som jag sparat. Familjens goda laxrecept, som både jag, min mamma och syrran brukar laga har varit försvunnet
Inatt sov jag äntligen ikapp allt jag förlorat i veckan, om man nu kan göra så. Veckan som gått har varit allt för hektisk, det är roliga saker blandat med måsten men det har gått för fort
Jaghar experimenterat lite i köket. Vilket jag ofta gör när jag ska baka något utan socker och mjöl. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så harjag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Inga sötsaker förutom på helgen. Jaghar så lätt för att lägga av med saker. Nu slutar jag med kaffe. Har ju aldrig ens tyckt om det och endast druckit det i syfte att inte bli sugen på något gott och för att ha något att göra och för att det är lite sällskapligt att dricka
Som såklart min kloka mormor sa att jag skulle spara, för de kanske kan komma till användning, när jag nån dag i juni frågade om jag skulle köra på tippen
Filéerna kostar dubbelt så mycket eller mer och ändå ser jag hur folk fyller vagnarna med fryst kycklingfilé och jag står ensam vid de hela Gårdskycklingarna
Servera utan grönsaker helt enligt tonåringarnas önskemål. För det mesta så är det bara jag och vår dotter hemma på veckan och då tenderar det att bli mycket spaghetti carbonara och macka i smörgåsgrillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.