Inatt sov jag äntligen ikapp allt jag förlorat i veckan, om man nu kan göra så. Nu ska jag åka och köpa sushi och lämna till tjejerna som jobbar på SATS hela dagen
Jag börjar alltid dagen med en näringsrik smoothie, och det brukar i vanliga fall bli på vad jaghar hemma i grönsak- och fruktväg och- eller väldigt mycket efter vad jag är i behov av att tillsätta i min kost för att må bra
Det känns väldigt roligt attjag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-listaatt göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Trots attjag normalt skyr frukt i mat som pesten är den här rätten toppen. Ni får ursäkta att bilden inte är optimal, men detta inlägg är en räddningsaktion
Det korrekta namnet för en sådan rätt är terrine och som sådan borde den alltid betecknas, men vardagligt språkbruk har också häftat benämningen pâté på dessa rätter, som för övrigt alltid serveras kalla i motsats till de äkta pastejerna som kan serveras antingen kalla eller varma
De här är så plättlätta att baka så jag vet inte om det finns några tips att ge. Tyvärr är det inte bara att "översätta" ett "vanligt" recept, vilket hade varit väldans smidigt
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.