Skopa ut degen med en sked och placera på en bakpappersklädd plåt. Dessa italienskamandelkakor hör kanske inte hemma på det traditionella fikafatet, men de passar alldeles utmärkt att doppa i en kopp kaffe eller té
Spröda mandelkakor som är lite sega i mittenIngredienser till ca 40 kakor100 gr mandelmjöl25 gr malda hasselnötter3 äggvitor3 ½ dl florsockerrivet skal av ½ ekologisk citronlite extra florsocker till att pudra över Gör så här
Servera gärna kakorna till en god fruktsallad, till exempel Citrussallad medamarettogrädde. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats). 1 msk likör av mandel- och amarettotyp
Efter lite Wikipediaforskning och med hjälp av Google fick jag veta att dessa kakor uppenbarligen härstammar från Siena i Toscana, och är traditionella till jul (fast det var lite delade meningar om detta mellan informationskanalerna) och helst då ska doppas i ett glas Vin Santo
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.