De italienskaköttbullarna. Gör goda köttbullar och lägg i såsen och servera med pasta. Hacka 1 gullök och 2 vitlöksklyftor , fräs detta med 2 msk smör eller olja ,, fräs med 2 tsk vardera av de torkade kryddorna timjan , oregano o basilika. 400 g köttfärs1 dl riven parmesanost1 msk kalvfond1 äggula1 tsk chilliflaks (eller chillipulver)Timjan, salt, svart o vitpepparGegga ihop alla godsaker och forma köttbullar. 2 vitlöksklyftor , fräs detta med. 2 msk smör eller olja ,, fräs med
Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Köttbullar. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
med händerna innan du rullar den till små bullar. Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt. med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienskaköttbullar. Man slipper allt kladd med att steka köttbullarna i omgångar i stekpannan, riktigt smidigt
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Killarna åt med pasta och jag med kokta rödbetor och sötpotatis. Flytta köttbullarna till en tallrik. Rulla till 16 stora köttbullar och bryn runtom. 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor. Låt det puttra i 15 min, smaka av med salt, lite cayennepeppar och peppar. Flytta köttbullarna till tomatsåsen och låt det puttra i 20-30 min. 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.