Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º. Koka upp vatten, salt, svartpeppar och skalade skivade vitlöksklyftor
I morgon är det redan Valborgsmässoafton. Tänk vad fort det har gått. Nyss var det vinter och snåla vindar, nu är björkarna nästan utslagna och gräsmattan är full både av vitsippor och blommande maskroros
Lägg nötsteken i en skål och tillsätt olja, salt, peppar, honung, kalvfond och örtkryddor. Lägg nötsteken i mitten av formen och tillsätt hela vitlöksklyftor
Nötstek med kokt potatis och grönsaker. Idag blev det vanlig hederlig husmanskost till lunch. Mumma det. "Billigt" blev det också om man räknar enligt Viktväktarna som jag gör nu, endast 9 Pro Point för hela portionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.