Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Gör likadant med äpplena, kluvna och urkärnade med kulmått, och fänkålen delad i kvartar. Blanda äpplejuice, kalvfond och anis och häll drygt hälften i långpannan med köttet och potatisen
Nötstekmed kokt potatis och grönsaker. När jag plockar upp köttet så brukar jag även spara morötterna för det blir så otroligt god smak på dem när de fått puttra med i grytan
Dagens recept är på en riktigt söndagsstek med suuupergod potatis. Som så mycket av min mat, tillagas även detta i ugnen med minsta möjliga kraftansträngning
Här har jag valt att använda mig av rostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev
Gör likadant med äpplena, kluvna och urkärnade med kulmått, och fänkålen delad i kvartar. Blanda äpplejuice, kalvfond och anis och häll drygt hälften i långpannan med köttet och potatisen
Stjälp upp nötsteken och servera med brunsås, inlagd gurka, lingon och potatis. Varm tillsammans med kokt potatis, en god brunsås, krispig smörgåsgurka, lingonsylt och rivna morötter
Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.